Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

P.B.V. = ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ......!!!!!!!!!!!!


Το σύμβολο που καθιερώθηκε υπερβαίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την Ελληνική Σημαία, ως το απόλυτο και διαχρονικό σύμβολο   των Ελλήνων που οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους έχουν επουράνια καταγωγή (και δη από τον Σείριο), των Ελ, των απόγονων των Ολύμπιων Θεών, της Ομάδας Έψιλον και, γενικότερα, των Ελλήνων που θεωρούν ότι είναι (ή που πραγματικά είναι) Γνήσιοι Έλληνες στην ψυχή, στο πνεύμα, στην καρδιά, στο DNA.
Το σύμβολο αυτό, δεν είναι σταθερό, αν και είναι ευρέως διαδεδομένο.
Άλλοτε εμφανίζεται με έναν ισοσκελή σταυρό, δηλαδή ως Э+Є, άλλοτε χωρίς, ως ЭIЄ, αλλά και χωρίς τίποτα, ως ЭЄ όπως εκείνο στον θρόνο του Μίνωα, στην Κνωσό.

Νόμισμα των Δελφών από το Αρχαιολογικό Μουσείο
Νόμισμα των Δελφών από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο βιβλίο του Πλουτάρχου, ο οποίος ήταν ο δια βίου ιερέας του Απόλλωνα «Περί του Ε του Εν Δελφοίς», στήνεται ένας διάλογος για ένα Ε που υπάρχει (ή μάλλον που υπήρχε) στη μετόπη του Απολλώνιου ναού.
Αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με κάποιες εκδοχές της μυθολογίας, ο Απόλλωνας ήρθε στους Δελφούς από την Κρήτη, το νησί όπου γεννήθηκε ο Δίας.
Μάλιστα, αν παρατηρήσουμε προσεκτικά αγγειογραφίες ή αγαλματίδια του πατέρα των θεών και των ανθρώπων, αυτό που κρατάει στο χέρι του, ο κεραυνός, έχει το ακριβές σχήμα του ЭЄ.
Σύμφωνα με τον Πλούταρχο τρεις φορές τοποθετήθηκε ένα Ε στο κέντρο τού Αετώματος στον Ναό του Απόλλωνα, στους Δελφούς. Το πρώτο ήταν ξύλινο, το δεύτερο χάλκινο και το τρίτο από καθαρό χρυσό.
Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Εκατέρωθέν του, στις γωνίες του αετώματος, ήταν γραμμένα τα Δελφικά Παραγγέλματα «Γνώθι Σαυτόν» και «Μηδέν Άγαν».

Ο Δίας κρατάει κεραυνό σχήματος διπλού Ε
Ο Δίας κρατάει κεραυνό σχήματος διπλού Ε


Το Βάτζρα (Vajra)
Βάτζρα (Vajra) όπλο ύλης-αντιύλης


Ολόκληρο το βιβλίο του Πλούταρχου είναι αφιερωμένο σε αυτό το Ε ή ΕΙ και, μέσα από τους διαλόγους του προβάλλονται διάφορες ερμηνείες τι μπορεί να σήμαινε αυτό το γράμμα. Ανάμεσα σε πολλά άλλα αναφέρει «…και αφιέρωσε δύο Ε στον θεό». Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πουθενά, εάν αυτά τα δύο Ε είναι αναμεταξύ τους ανεστραμμένα. Αν λάβουμε υπόψη μας ένα αρχαίο νόμισμα με την μετώπη των Δελφών, θα δούμε πως υπάρχει ένα και μόνο Ε.
Οι ερμηνείες που έχουν προταθεί γι’ αυτό το Ε, από τον Πλούταρχο και άλλους, είναι πολλές. Αξίζει να σημειώσουμε μερικές: «…προκειμένου να δηλώσει και να συμβολίσει τον αριθμό του σύμπαντος». «…ακόμα είναι κι ένας τύπος της φύσης…» σύμφωνα με το Περί της εν Τιμαίω Ψυχογονίας. «Το φως έχει άμεση σχέση με το πέντε…» λογιζομένου ότι Ε=5, όπως μας λέει ο Πυθαγόρειος Νικόμαχος.
Το διπλό Έψιλον, μπορούμε να το εντοπίσουμε παντού, σε όλο τον κόσμο, πέρα από την ελληνική κουλτούρα, ιστορία και τον διαχρονικό πολιτισμό μας. Ακόμα και σε φυλές που φαινομενικά, τουλάχιστον, δεν υπάρχει το παραμικρό που να συνδέει την δική τους με την δική μας πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά. Αγγεία, αγάλματα, κτίσματα, πέτρες, σφραγιδόλιθοι, ψηφία, αλφάβητα, νομίσματα, σημαίες, Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα.
 Î”ύο ιερείς των Ντόγκον που χορεύουν σε τελετουργικό χορό.
Δύο ιερείς των Ντόγκον που χορεύουν σε τελετουργικό χορό.'
Βλέπουμε τελετουργικό σκεύος των Ντόγκον με εμφανέστατο το ЭIЄ
Βλέπουμε τελετουργικό σκεύος των Ντόγκον με εμφανέστατο το ЭIЄ

Καλύβα των Ντόγκον επάνω στην οποία αλλά και τριγύρω παρατηρούμε το ЭIЄ

Καλύβα των Ντόγκον επάνω στην οποία αλλά και τριγύρω παρατηρούμε το ЭIЄ

Στα νοτιοδυτικά της Αλγερίας, υπάρχει μία άγρια φυλή, με παραδόσεις που ξεπερνούν τα 5000 χρόνια και με ανύπαρκτες αστρονομικές γνώσεις που, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά το αστρικό σύστημα του Σειρίου, πολύ πριν από τους ίδιους τους αστρονόμους. Είναι η φυλή των Ντόγκον. Οι ιερείς τους, κατά την διάρκεια συγκεκριμένη τελετής, φορούν στο πρόσωπο μάσκες που στην κορυφή του κεφαλιού στέκεται ένα διπλό Ε. Επίσης, το χρησιμοποιούν ως διακοσμητικό ή τελετουργικό σύμβολο σε αρκετά σκεύη τους.
Σύμφωνα με την Μεσοποταμιακή Μυθολογία ο Οάννες δίδαξε την σοφία στην ανθρωπότητα.. Όπως περιγράφεται από το Βαβυλώνιο ιερέα Βηρωσό, ήταν ενδεδυμένος με σώμα ψαριού. Δίδαξε τις τέχνες και τις επιστήμες. Στις απεικονίσεις συνοδεύεται σχεδόν πάντα από την αρχαϊκή μορφή του ЭIЄ. Ερευνητές θεωρούν πως πρόκειται για κάποιο αστέρι ή κάτι άλλο. Ωστόσο, η ομοιότητα είναι εμφανής.

Μία άλλη μορφή γραμμάτων στην οποία συναντούμε το διπλό Έψιλον, είναι τα αρχαία Βερβερικά. Θεωρείται να έχει ξεπηδήσει από την Καρχηδονιακή γραφή γύρω στον 6ο π.Χ. αιώνα. Χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη Βόρεια Αφρική μέχρι τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Περιέργως όμως, οι επιγραφές παραμένουν αδιάβαστες, ενώ οι γλωσσολόγοι δεν μπορούν να συνδέσουν την γραπτή γλώσσα σε κάποια από τις δεκάδες σύγχρονες που ομιλούνται σε κοντινές περιοχές. Ωστόσο, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και σήμερα, κυρίως, από τις γυναίκες στην κοινωνία των Τουαρέγκ.


Το Βάτζρα (Vajra), στο Θιβέτ, είναι Ντόρτζε και στα σανσκριτικά σημαίνει ένα διαμάντι, αλλά και κεραυνός. Είναι ένα σημαντικό τελετουργικό στοιχείο για τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό. Το Βάτζρα είναι ένα απαράμιλλο όπλο που εκπροσωπείται με αποτελεσματικό τρόπο για να καταστρέφει την άγνοια. Συναντάται και ως δύο σταυρωτά vajras. Το σανσκριτικό όνομα συνδέεται με έναν κοσμολογικό μύθο που ισχυρίζεται ότι ήταν το πρώτο αντικείμενο του σύμπαντος που πήρε μορφή από την αιολική ενέργεια. Είναι το σύμβολο της αποτελεσματικής δράσης για την αριστεία και το χαρακτηριστικό του υπερβατικού Βούδα. Το Βάτζρα, δεν είναι τίποτε άλλο από το ЭIЄ.

Στον λόφο της Γορίτσας στον Βόλο υπάρχουν τα θεμέλια ενός κτίσματος, 250 περίπου τ.μ. Μόνο με παρατήρηση από ψηλά διακρίνεται ολοκάθαρα το ЭIЄ.

Στον λόφο της Γορίτσας στον Βόλο υπάρχουν τα θεμέλια ενός κτίσματος, 250 περίπου τ.μ. Μόνο με παρατήρηση από ψηλά διακρίνεται ολοκάθαρα το ЭIЄ.

Μέσα στον κύκλο διακρίνεται το ЭIЄ
μέσα στόν κύκλο διακρίνεται τό Εψιλον

Γέρασα, Νοτιοανατολικά της Γεννησαρέτ. Παρατηρήστε το ЭIЄ μέσα στους κύκλους.
Γέρασα, Νοτιοανατολικά της Γεννησαρέτ. Παρατηρήστε το ЭIЄ μέσα στους κύκλους.

Ο Βαβυλώνιος θεός Marduk, της βλάστησης, της δικαιοσύνης και της μαγείας, εμφανίζεται και αυτός να κρατάει το διπλό Έψιλον.

Ο Βαβυλώνιος θεός Marduk ( ΔΙΑΣ ), της βλάστησης, της δικαιοσύνης και της μαγείας, εμφανίζεται και αυτός να κρατάει το διπλό Έψιλον.

Ίντρα. Ένας βασικός θεός στην ινδουιστική μυθολογία, αντίστοιχος του Δία. Στο χέρι του κρατάει ένα Βάζτρα, δηλαδή ένα ЭIЄ.
Ίντρα. Ένας βασικός θεός στην ινδουιστική μυθολογία, αντίστοιχος του Δία. Στο χέρι του κρατάει ένα Βάζτρα, δηλαδή ένα ЭIЄ.Τοιχοδομή αρχαίου κτιρίου στο Μεξικό, όπου τα ανεστραμμένα Ε παρουσιάζονται ταυτόχρονα και στην αρχαϊκή και στην σύγχρονη γραφή τους.
Τοιχοδομή αρχαίου κτιρίου στο Μεξικό, όπου τα ανεστραμμένα Ε παρουσιάζονται ταυτόχρονα και στην αρχαϊκή και στην σύγχρονη γραφή τους.


Σε αυτό τον βράχο στο Νέο Μεξικό, ανάμεσα σε πολλά σκαλίσματα διακρίνουμε και το ЭIЄ
βραχος στό Μεξικό

Το διπλό Έψιλον συναντούμε στο Ντιρχάμ (ονομασία που προέρχεται από την ελληνική δραχμή) σε αρχαίο νόμισμα της Μογγολίας.

 Αρχαιο νόμισμα Μογγολίας


Αρχαίο Κινέζικο νόμισμα που βρίσκεται στο μουσείο της Σαγκάης, με το ЭIЄ στην μία όψη του


αρχαί νόμισμα Κίνας, στό μουσείο τής Σαγκάης

Σφραγιδόλιθος από τον αρχαιολογικό χώρο του Anau στο Τουρκμενιστάν του 2.300 Ï€.Χ. 

Σφραγιδόλιθος από τον αρχαιολογικό χώρο του Anau στο Τουρκμενιστάν του 2.300 π.Χ.

Βράχος γεμάτος με πετρογλυφικά ЭIЄ. Βρίσκεται στο Sipaliwini Savan-na στο Σουρινάμ

Βράχος γεμάτος με πετρογλυφικά ЭIЄ. Βρίσκεται στο Sipaliwini Savan-na στο Σουρινάμ


Ρωμαϊκή ασπίδα. Ολόκληρη είναι ένα ЭIЄ
ρωμαική Ασπίδα
Ημερολόγιο των Αζτέκων. Tα άκρα της γωνίας του ЭIЄ εμφανίζονται ως ανοιχτά τετράγωνα και η διχοτόμος του ως καμπύλη που τα συνδέει. Το βλέπουμε δεξιά κι αριστερά από το Γοργόνειο, στο κέντρο.


Ημερολόγιο των Αζτέκων. Tα άκρα της γωνίας του ЭIЄ εμφανίζονται ως ανοιχτά τετράγωνα και η διχοτόμος του ως καμπύλη που τα συνδέει. Το βλέπουμε δεξιά κι αριστερά από το Γοργόνειο, στο κέντρο.

Ημερολόγιο των Σαρματών

Ημερολόγιο των Σαρματών

Τσακώνικο ταγάρι γεμάτο με σύμβολα ЭIЄ

Τσακώνικο ταγάρι γεμάτο με σύμβολα ЭIЄ

Στο Βόρονετς της Ρωσίας, τον Σεπτέμβριο του 1989, μάρτυρες περιέγραψαν τον συγκεκριμένο εξωγήινο μετά από προσγείωση UFO. Παρατηρήστε το σύμβολο στην ζώνη.
Στο Βόρονετς της Ρωσίας, τον Σεπτέμβριο του 1989, μάρτυρες περιέγραψαν τον συγκεκριμένο εξωγήινο μετά από προσγείωση UFO. Παρατηρήστε το σύμβολο στην ζώνη.

Το 1947 κατέπεσε στην περιοχή του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό ένα ΑΤΙΑ. Ανάμεσα στα συντρίμμια του βρέθηκε μία πινακίδα με την λέξη ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ. Τα Ε έχουν το σχήμα του διπλού Ε.Το 1947 κατέπεσε στην περιοχή του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό ένα ΑΤΙΑ. Ανάμεσα στα συντρίμμια του βρέθηκε μία πινακίδα με την λέξη ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ. Τα Ε έχουν το σχήμ


PORTAL BLOG VIRAL


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ P.B.V. 
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

P.B.V. = ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΧΩΡ....!!!!! ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ O ΠΛΑΤΩΝ....!!!

Διαβάζουμε Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση

Κατά την ελληνική μυθολογία ο ιχώρ[1] είναι το αιθέριο χρυσό υγρό [2] που είναι το αίμα των θεών, αλλά και των αθανάτων. Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο (83c5) και σε πολλούς ασθενείς του Ιπποκράτη[3][4][5][6] Αυτό το αιθέριο ρευστό λέγεται ότι διατηρεί τις ιδιότητες των τροφίμων και των ποτών των αθανάτων, [7] δηλαδή την αμβροσία και το νέκταρ. θεωρείται ότι είναι χρυσό στο χρώμα, καθώς και θανάσιμα τοξικό για τους θνητούς. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, κατά τις επιθέσεις εναντίον θεών γνωστών ημίθεων και ηρώων, σε περίπτωση τραυματισμού των τελευταίων, απελευθερωνόταν ιχώρ. Αναφέρεται ως το περιεχόμενο του κυκλοφορικού συστήματος του χάλκινου προστάτη γίγαντα της ΚρήτηςΤάλω. Κατ' άλλους όμως το "αίμα" του γίγαντα ήταν υδράργυρος. Λέγεται επίσης ότι Ιχώρ και όχι νερό κυλά στον ποταμό της Στύγας, σε μια από τις πύλες του Κάτω Κόσμο…

P.B.V. = ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ....ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ......!!!!!!!!!

Όταν η Lady Gaga συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα της Αγγλίας στις 7 Δεκεμβρίου του 2016, δήλωσε ότι ακριβώς μπροστά της, ο πρίγκηπας Τσαρλς μετατράπηκε σε ερπετό 8 ποδιών.
Η Lady Gaga λέει ότι η αληθινή μορφή του Πρίγκηπα Charles, είναι ενός ερπετού. Με άλλα λόγια, είναι ένας αλλασσόμορφος . Ισχυρίστηκε ότι τον είδε να αλλάζει σχήμα μερικές φορές κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Royal Variety Performance του Λονδίνου.
«Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν οκτώ πόδια ψηλός, με κίτρινα μάτια που τρεμόπαιζαν και φολιδωτο δέρμα στο χρώμα του ιγκουάνα» Τον είδε επίσης να αλλάζει όψη μπροστά στους θεατές ενώ ερμήνευσε το τραγούδι «A Million Reasons».
«Το πρόσωπό του άλλαξε ανάμεσα στο πλήθος από άνθρωπο σε ερπετό. Μπορούσα να δω τα δόντια του ερπετού που έλαμπαν στο φως από την απέναντι πλευρά της αίθουσας».
Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοιοι ισχυρισμοί για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Βγήκε μάλιστα στην δημοσιότητα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, και Twitter, μια παρόμοια αναφ…

ES -PANA - ΙΣ ΠΑΝΙΑ .. Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑ....ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..!!!! "Βάσκοι - Μια προϊστορική ελληνική φυλή στην σύγχρονη Ισπανία"

Η Ισπανία ανέκαθεν υπήρξε αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων από τα αρχαία κιόλας χρόνια… Ο Ηρακλής πρώτα πρώτα είχε εκστρατεύσει εκεί, γεγονός που πιστοποιείται από τον Φάρο του στην σημερινή Κορούνια, από το όνομα «Πυρηναϊκή», το οποίο απεδόθη στην χερσόνησο από τον ίδιο προς τιμήν της γυναίκας του Πυρήνας αλλά και από χιλιάδες ακόμη πόλεις που ιδρύθηκαν από εκείνον. Ο γιος του Ηρακλή, επιπλέον, ονομαζόταν Ίβηρας και θεωρούνταν γενάρχης της Ιβηρίας! Χαρακτηριστική της παρουσίας του μεγάλου αυτού ήρωα στην εν λόγω περιοχή είναι και η ονομασία της σημερινής Διώρυγας του Γιβραλτάρ, που παλαιότερα έφερε το όνομα «Ηράκλειες Στήλες»! 
Αρκετά χρόνια αργότερα έφτασε η σειρά αρχικά του Διονύσου να επισκεφθεί εκείνα τα μέρη και έπειτα του Οδυσσέα, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση ίδρυσε την πόλη Ιβηρία στην θέση που βρίσκεται η σημερινή Λισσαβώνα! Λέγεται μάλιστα πως ο Διόνυσος μετονόμασε την Εσπερία (παλιά ονομασία Ισπανίας) σε Ισπανία, προς τιμήν του στρατηγού Πάνα, ο οποίος τον είχε συνοδεύσ…

P.B.V. = “Ήθος ανθρώπω δαίμων”

Ο γεωκεντρισμός, δηλαδή ο ΕΓΩκεντρισμός, ήταν η καταδίκη της ψυχής. Γιατί; Διότι ο γεωκεντρισμός ο οποίος προωθείται από όλες τις θρησκείες, τονίζει το σκοτεινό κομμάτι της ψυχής. Διότι η Γη μας είναι σκοτεινό σώμα. Αν αυτό δεν το λάβουμε υπ’ όψιν μας μέσα από την ίδια την γλώσσα, διότι γέω και έγω, έχει γίνει αυτή η ανταλλαγή του αναγραμματισμού, τι θέλει να μας πει; Ότι αν δεν μετατρέψουμε αυτό το σώμα το σκοτεινό που είναι η Γη μας, σε ήλιο, ώστε εμείς οι ίδιοι να γίνουμε φωτεινά όντα, προκειμένου να διαχέουμε συνεχώς φως στους συνανθρώπους μας, η ζωή μας δεν θα είναι πλούσια. Θα είναι πολύ φτωχή. Γιατί θα έχουμε αρκεστεί μονάχα στο να τρώμε να πίνουμε, να κοιμόμαστε και όλες τις υπόλοιπες ασχολίες της καθημερινότητός μας. Εάν όμως γίνουμε ηλιοκεντρικοί, τότε η ίδια η ψυχή εμπλουτίζεται συνεχώς, συνεχώς προσφέρει, δεν απαιτεί καμία απολύτως ανταπόδοση κανενός είδους και είναι πανευτυχής όταν έχει απέναντι της κάποιους άλλους ανθρώπους που πήραν απ’ αυτό το φως και έκαναν την ζωή τους …

P.B.V. =ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΙ.. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΤΑΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ...ΠΑΡΘΕΝΟΠΗΣ ....!!!!

<<  Δέν είμαι Ιταλίδα, είμαι Ναπολιτάνα, καί αυτό είναι άλλο Πράγμα,,>>  Σοφία Λόρεν.....!!! 

       Ποτέ δέν έκρυψαν  οί Ναπολιτάνοι  ( Νάπολι - Νεάπολη = Νέα Πόλη ) πώς είναι `Ελληνες , κάνουν πολλές γιορτές όλο τόν χρόνο καί μάλιστα μέ Αρχαιο-Ελληνικές φορεσιές....!!!!                                                                                                                                                                       Η πόλη ιδρύθηκε   από κατοίκους της Κύμης, αποικίας της ομώνυμης πόλης της Εύβοιας, γύρω στον 9ο και 8ο αι. π.Χ., με το όνομα Παρθενόπη. Η αποικία αυτή ονομάστηκε Παλαιόπολις, όταν, κατά τον 5ο αι. π.Χ., ιδρύθηκε σε μια κοντινή περιοχή η σημερινή Νάπολη (Νεάπολις=Νέα πόλις). Το 326 π.Χ. η πόλη κατακτάται από τους Ρωμαίους, διατηρώντας, ωστόσο, τα ελληνικά στοιχεία του πολιτισμού της και τη γλώσσα της…

.P.B.V.= ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.....ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...!!!!

Οι τρεις Ιεράρχες (Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης Χρυσόστομος και Γρηγόριος Ναζιανζηνός), δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Σύμφωνα και με την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας, υπήρχε μια έριδα ανάμεσά τους, σε σχέση με το ποιος την...έχει πιο μεγάλη...(την πνευματικότητα). Αιώνες αργότερα*, οι «ιερές» αυτές κοκορομαχίες είχαν οδηγήσει σταδιακά μάλιστα και στην δημιουργία ομάδων από φανατικούς οπαδούς του κάθε «πατέρα»: Τους Βασιλείτες, τους Γρηγορίτες και τους Ιωαννίτες.
Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Αλέξιος Α' Κομνηνός, βλέποντας ότι η διαμάχη αυτή, ανάμεσα στις παρατάξεις των φανατικών οπαδών των τριών Ιεραρχών, είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις (οι διάφοροι θρησκόληπτοι οπαδοί έκαναν πράξη τη ρήση «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος») κι απειλούσε ακόμη και την ενότητα της αυτοκρατορίας, ανέθεσε στον Βυζαντινό συγγραφέα και επίσκοπο Ευχαϊτών, Ιωάννη Μαυρόπου (Μαυρόποδας), να βάλει τέλος σ' αυτήν την διένεξη. Ο Ιωάννης Μαυρόπους, με μια απλή και «μπακαλίστικη» λογ…

P.B.V. = ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΥΠΑΤΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ....!!!! ( ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΙΝΗΜ. ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ)

Η Υπατία (370-415 ή 416 μ.κ.ε) ήταν Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός. Έζησε και δίδαξε στην Αλεξάνδρεια όπου και δολοφονήθηκε από όχλο φανατικών χριστιανών υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπίσκοπου Κύριλλου ( μετέπειτα `Αγίου Κυρίλλου !!!  )     Ο αστεροειδής 23 Υπατία πού ανακαλύφτθηκε τό 1884, πήρε τό όνομά του από τήν ιστόρικη, καί χαρισματική αυτή μορφή

Κόρη του μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα, έλαβε, με τις φροντίδες του πατέρα της, πολύ καλή εκπαίδευση και ταξίδεψε στην Αθήνα και στην Ιταλία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή του Πλούταρχου του Νεότερου και της κόρης του Ασκληπιγένειας αλλά μαθήτευσε και κοντά στον Ιεροκλή. Επιστρέφοντας στην Αλεξάνδρεια, επικεφαλής της εκεί σχολής των Πλατωνιστών (400 μ.κ.ε.) δίδαξε φιλοσοφία και μαθηματικά και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους διανοούμενους της εποχής, ενώ έκανε εκτενή και ουσιώδη σχόλια στα μαθηματικά έργα του Διόφαντου και του Απολλώνιου. Δυστυχώς παρότι η ίδια η Υπατία υπήρξε πολυγ…

P,B,V, = ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΙΑΣ «ΡΗΞΗΣ» ΚΑΙ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στην πατρίδα μας ποτέ δεν υπήρξε ιστορικά κάποιος πολιτικός ανάλογος του Τομάς Γκαρίδο, που να ενδιαφερθεί πραγματικά να αντιμετωπίσει το τεράστιο και θεμελιώδες πρόβλημα της θεοκρατίας. Η μοναδική απόπειρα δειλού απο-βυζαντινισμού (διάβαζε απο-μεσαιωνοποίησης) έγινε από τον Γκέοργκ – Λούντβιχ φον Μάουρερ. Έκτοτε, με σύνθημά της το κωμικό «η Εκκλησία πολεμουμένη νικά», η θεοκρατία έστηνε συχνά στον τόπο μας κουκλοθέατρα υποτιθέμενων «διωγμών» της από ανύπαρκτους «διώκτες» και πάντα (ω του θαύματος!) νικούσε. Το τελευταίο από αυτά τα κουκλοθέατρα, το παρακολουθήσαμε αυτές τις ημέρες, με την υποτιθέμενη «ρήξη» του υπουργού Παιδείας και Θρησκεύματος με την δεσποτεύουσα Εκκλησία, τάχα για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τον καλύτερο και πιο διεστραμμένα ευφυή διαφημιστή να είχε μισθώσει η θεοκρατία για να κάνει διαφήμιση της δήθεν παντοδυναμίας της, θα αποκόμιζε λιγότερα από όσα αποκόμισε από αυτή την υποτιθέμενη «ρήξη», στο τέλος της οποίας ένα καθαρά εκπαιδευτικό θέμα αφαιρέθηκε από την αρ…

P.B.V. = ΜΥΘΩΔΙΑ.....ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.....!!!! ( ΒΙΝΤΕΟ )

Γιατί έγινε ή Μυθωδία...??  Γιατί διάλεξαν τό Ναό τού Διός..?? Γιατί τά έξοδα τά πλήρωσε ή ΝΑΣΑ...?? Γιατί ξεκίνησε τήν ώρα  πού όλα ήταν σέ ευθυγράμμιση.....??? Γιατί...γιατί.....καί άλλα πολλά  ερωτήματα....ίσως λυθούν μέ τήν καλύτερη έως σήμερα ανάλυση, όλων αυτών. Δείτε τό βίντεο .......
Επεξεργασία ανάρτηση = Οί Ελληνες καί στούς Θεούς τους, Όρθιοι Μιλάνε PORTAL BLOG VIRAL